UA-34137633-1 G-VNLBMFWCL5
top of page

Vi översätter till lätt engelska för en internationell publik

När man översätter till engelska är det viktigt att välja rätt variant av språket. Vi är noga med att ta reda på om texten ska användas på den brittiska eller amerikanska marknaden. Men ganska ofta ska texten användas på andra marknader, för människor som inte har engelska som modersmål, och som kanske till och med har ganska begränsade kunskaper i engelska. Då kan det vara bra att överväga att översätta texten till lätt engelska.
 
Lätt engelska är anpassad för att en internationell publik med olika bakgrund och kunskaper i engelska ska kunna förstå.
 
Det innebär bland annat att man tar bort långa och avancerade formuleringar och gör budskapet mer direkt, samt byter ut svåra ord mot enklare.

Behöver du hjälp med eller har du frågor om översättning till lätt engelska så kontakta gärna oss.

SEO-översättning

En webbplats som är sökmotoroptimerad har större chans att hamna högt i sökmotorernas organiska sökning.

Copyöversättning

Om du arbetar med reklam och marknadsföring vet du naturligtvis att reklam ser olika ut i olika länder. 

Översätta en hemsida

Att översätta en hemsida kan vara en komplex uppgift, och en strukturerad och anpassad process är en av de viktigaste faktorerna för att få ett bra resultat. 

Lättläst svenska

En lättläst text är en text som är anpassad för dem som har svårt att läsa svenska.

Invandrarspråken

Vill du översätta samhällsnyttiga texter till våra nyanlända? På Språkbolaget hjälper vi dig gärna med detta.

Filmöversättning

Med hjälp av vår samarbetspartner erbjuder vi undertextning och voice-over till en mängd språk och i flera olika format.

Översättning till kinesiska

Inför en översättning är det alltid viktigt att veta i vilket land det översatta materialet ska användas.

Översättning till arabiska

Språkbolaget har riktigt vassa och kunniga översättare från svenska till arabiska, med goda kunskaper i en rad olika ämnen. 

Läs mer:
Specialiserade översättare

Under lång tid har vi byggt upp ett stort internationellt nätverk av professionella översättare som enbart översätter till sitt eget modersmål. Och det är med hjälp av våra medarbetare världen över som vi kan erbjuda dig språktjänster i världsklass och översättningar till de allra flesta språk. Så behöver du hjälp med att översätta en kundtidning till ryska eller har du en säljande text som ska nå ut på franska, isländska och swahili? Inga problem – fråga oss!

Image by Drew Beamer
bottom of page