Lär dig engelska med Instagram

Språk är föränderliga och språkkunskaper behöver underhållas och uppdateras med jämna mellanrum. Nya uttryck, ord och fraser kommer och går och det är därmed en god idé att underhålla sina redan befintliga kunskaper. I det här fallet engelskkunskaper. 
 
Ett enkelt och snabbt sätt att göra detta på är att ta hjälp av sociala medier, närmare bestämt Instagram. Språkbolaget har gjort lite research och tittat på diverse Instagram-konton som lär ut engelska. Vi har fastnat för fem stycken som ger riktigt bra tips med hjälp av bland annat bilder, videor och en hel del humor. 
 
Oavsett om du är nybörjare eller på en mer avancerad nivå kommer du med all sannolikhet lära dig nya ord och uttryck. Du kan välja att fokusera på specifika ämnen, som matlagning, kontorsmaterial, medicin och liknande, eller grotta ner dig i engelsk grammatik. 

Våra 5 tips
 

@tips4ielts
 Kontonamn: Tips For IELTS
 Ett helt suveränt konto som med tydliga bilder visar olika synonymer, förkortningar, uttal med mera. En enda bild förmedlar så mycket information både tydligt och snabbt. 
Du kan också lära dig engelska på olika nivåer, vilket gör att kontot passar för såväl nybörjare som mer avancerade engelsktalande personer. 

 
@english.with.sheila
 Kontonamn: Sheila’s English 
 Ytterligare ett inspirerande och informativt konto som lär ut engelska fraser, enstaka ord, idiom, vanligen felaktigt stavade ord med mera. Du kan också lyssna till talad engelska via @listening.with.sheila och titta på kortare filmer via ”English with Sheila” på Youtube.

 
@tofluency 
 Kontots namn: Learn English with Jack
 
Det här kontot drivs av en charmig kille vid namn Jack. Han lär ut engelska på ett kul och avslappnat sätt och använder sig både av rörliga bilder och stillbilder. Förutom Instagram använder sig Jack av Youtube och en egen hemsida där du kan ta del av engelska quiz, beställa en egenskriven bok och annat smått och gott. 
 
 
 @5min.en
 Kontonamn: The 5Min eNglish | TFN Studios 

 Det här är ett fullspäckat konto med mängder med bilder som är indelade i olika kategorier. Här kan du lära dig allt från engelska fraser som rör klockan, kontoret, städning, personlig hygien, medicin, matlagning med mera. 

 
@phrasalidiomatic
 Kontonamn: Learn Phrasal English

 Även detta ett konto fyllt med tydliga bilder som visar verbets olika former som också lär ut synonymer och andra ordklasser. Det finns en hemsida kopplad till kontot för den som vill fördjupa sig mer i engelsk grammatik. 
 
 
Good luck!