Möt Monia Ly, ny projektledare på Språkbolaget 

Språkbolaget, Monia Ly, www.sprakbolaget.se

Monia Ly är ny som säljande projektledare på Språkbolaget. Hon kommer från ett stort evemangsföretag, där hon ser vissa likheter med översättningsbranschen, där man också får träffa många människor och sätta sig in i deras verksamheter. Själv talar hon ett språk som få ens vet att det finns.
 
Det var två saker som fick Monia Ly att söka jobbet på Språkbolaget – förutom att annonsen verkade skriven för henne. Den ena saken var pandemin, och den andra var kärleken. 
 
–      Evenemangsbranschen tvärdog i mars 2020. Det gav mig en chans att tänka över mitt liv. Samtidigt hade jag blivit kär i en man som nu är min fästman. Så jag beslöt att flytta till honom i Göteborg, säger hon. 
 
Språkbolaget har sin bas på ”Sveriges framsida”, en del av landet där Monia Ly tillbringat en stor del av sitt liv. Det kändes helt rätt att flytta dit. 
 
–      När jag såg Språkbolagets jobbannons kändes det som om tjänsten var gjord för mig, jag var bara tvungen att söka. Det lät som en intressant bransch, inte minst för att jag själv är nyfiken på allt som har med språk och kultur att göra.